Browar w Turku

Browar w Turku

System: Vision BMS
Kontrahent: Browar w TURKU (WOTO WW@MW Sp. Cyw.)
Typ projektu: Biznes

Jak kontrolować jakość produkcji piwa i zwiększyć luksus jego konsumpcji w restauracji przy browarze?

Wdrażamy system sterujący budynkiem i parametrami istotnymi dla warzenia piwa oraz zarządzania restauracją.

O Projekcie

Na piwnej mapie Polski powstaje coraz więcej niewielkich i niezależnych browarów warzących piwa rzemieślnicze. Główną przewagą lokalnych wytwórców jest jakość jaką przywiązują oni do procesu warzenia. Stąd nieustanna potrzeba czuwania nad procesem i dokładania wszelkich starań, by finalny produkt był jak najlepszej jakości. Szczególnie, gdy można go kosztować bezpośrednio w restauracji, znajdującej się przy browarze i piwo automatycznie wystawione jest na opinie konsumentów.
Powstały w 2016 r. browar w Turku boryka się z takimi samymi wyzwaniami.
Zainstalowane rozwiązania APA pozwoliły kontrolować jakość tutejszej produkcji poprzez monitorowanie wilgotności i temperatury w pomieszczeniach do magazynowania słodu oraz produkcji i składowania piwa. Dodatkowo budynek został zautomatyzowany celem wygodnego sterowania oświetleniem, roletami oraz gniazdami elektrycznymi w części przeznaczonej dla klientów. Monitoring zwiększył bezpieczeństwo procesu produkcji oraz konsumpcję w restauracji.

Moderacja temperatury i wilgotności w pomieszczeniach produkcyjnych wpływa bezpośrednio na jakość warzonego piwa i idealną piankę.

Zastosowane Technologie

W budynku browaru zastosowano następujące rozwiązania:

  1. monitoring CCTV;
  2. pomiar temperatury i wilgotności w miejscu składowania słodu i produkcji piwa;
  3. monitoring zużycia energii elektrycznej;
  4. sterowanie oświetleniem;
  5. sterowanie roletami;
  6. sterowanie obwodami gniazdek;
  7. integracja z systemem alarmowym;

Kontakt

APA Sp. z o.o
ul. Tarnogórska 251
44-105 Gliwice, Poland
t: +48 32 231 64 43
f: +48 32 231 64 43

Copyright APA Sp. z o.o. 2016

X